Policija negirala mučenje osumnjičenih za bombaški napad na kafić
Ilustracija

Policija negirala mučenje osumnjičenih za bombaški napad na kafić "Grand"

Uprava policije negirala je da su policajci mučili Jovana Grujičića, Benjamina Mugošu i M. B. osumnjičene za bombaški napad na kafić "Grand" i kuću nekadašnjeg službenika ANB-a, a sada policije, Duška Golubovića.

"Demantujemo navode saopštenja o navodnoj torturi J.G, B.M. i M.B. od strane službenika Uprave policije kao neistinite. Saopštenje se temelji na izjavama osumnjičenih lica koja pokušavaju da opravdaju izvršenje krivičnih djela visoke društvene opasnosti. Ni osumnjičeni ni svjedoci nijesu iskazali bilo kakve primjedbe na rad policijskih službenika ni u policiji ni u nadležnom tužilaštvu. Prilikom saslušanja lično su potpisali zapisnike i u policiji i u tužilaštvu konstatujući da nemaju primjedbi. Sve mjere i radnje preduzete su shodno zakonskim ovlašćenjima i standardnim operativnim proceduramana", reagovala je danas Uprava policije.

Nadležni tužilac je ocijenio pravnu valjanost i kvalitet prikupljenih dokaza i dao nalog da se lica procesuiraju za krivična djela koja su im stavljena na teret.

"Uprava policije je otvorena da svim zainteresovanim stranama transparentno dostavi svu raspoloživu dokumentaciju i relevantne činjenice i podatke o postupanju policije u konkretnim predmetima. Napominjemo da su dokumentacija i spisi predmeta već dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije – MUP, Savjetu za građansku kontrolu rada policije, Ombudsmanu i jednom broju NVO. Očigledno je da se radi o naknadnoj pameti koju policija shodno profesionalnim standardima neće komentarisati", kaže se u saopštenju.

"Sinhronizovano osmišljavanje navodne policijske torture od strane osumnjičenih još jedna je potvrda da su ove naknadne reakcije usmjerene ka pokušaju pravdanja za izvršena krivična djela kako prema oštećenim licima tako i prema nalogodavcima ovih teških krivičnih djela", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.