Bošković:  SPC djelovanjem pokazuje da su prije svega politički pokret

Bošković: SPC djelovanjem pokazuje da su prije svega politički pokret

Sve ono što se dešavalo nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti otkrilo je političku pozadinu djelovanja Srpske pravoslavne crkve, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković gostujući u "Teleskopiji" RTCG.

Njihova namjera je bila, kako kaže, da litijama natjeraju koalicionu vlast da povuče ili izmjeni Zakon, na šta oni nijesu pristali.

"Naravno da mi na to nijesmo pristali, jer smo htjeli da ih izvučemo na teren da oni postanu ono što jesu, prije svega ne, religijska institucija nego politička partija u Crnoj Gori, ili politički pokret, koji okuplja jedan broj opozicionih partija sa pro-srpskim predznakom. To se na kraju pokazalo potpuno tačnim, kada su odbili posljednju ponudu predsjednika i premijera i kazali da će pozvati sve da glasaju protiv DPS-a, odnosno za one političke subjekte koji će njima omogućiti da budu i dalje van zakona, da ne priznaju Crnu Goru, da ne plaćaju poreze državi, da njihovi sveštenici ovdje borave nelegalno, bez prijave prebivališta. To je ono što pokazuje da su oni prije svega politički pokret koji treba Crnu Goru da vrati vijekovima unazad, odnosno da pokuša da je u potpunosti veže za Srbiju i da u potpunosti onemogući put Crne Gore ka EU", kazao je Bošković.

On je, komentarišući situaciju sa zastavama u Beranama, povodom Dana državnosti, poručio da je taj grad bastion Crne Gore na sjeveru države i da je siguran da građani neće potpasti pod propagandu koja im se servira iz raznih centara moći.

Cilj Vlade je da Crnu Goru usmjeri na pravi put, na načelima antifašizma i multietničnosti, rekao je ministar odbrane.

On je ocijenio da postoje snage koje pokušavaju da iskoriste svaku situaciju kako bi te temelje potkopali.

"Ono što mogu da im poručim sa ovog mjesta je da bez obzira koliko bili jaki njihovi pokušaji i njihovi mentori sa strane, da je ova Crna Gora uvijek imala snage da se izbori sa izazovima", poručio je Bošković.

On je kazao da svaki građanin može biti ponosan na Vojsku Crne Gore koja je, kako je naveo, mala i moderna i prilagođena potrebama države.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.