Lončar: Na bolničkom liječenju 70 zdravstvenih radnika, a 500 u samoizolaciji
Ilustracija

Lončar: Na bolničkom liječenju 70 zdravstvenih radnika, a 500 u samoizolaciji

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je na pres-konferenciji da je od virusa COVID-19 oboljelo 70 zdravstvenih radnika i da se oni nalaze na bolničkom liječenju, dok je još 500 pozitivno na virus korona i nalazi se u izolaciji.

Lončar je izjavio da su bolnički kapaciteti u Beogradu na maksimumu, odnosno da je popunjenost u svim kovid bolnicama u glavnom gradu preko 90 odsto.

On je naveo da će u toku dana Institut za reumatologiju početi da radi s dodatnim kapacitetima, preko 100 postelja, prenosi Tanjug.

"U toku su vizite u bolnicama, kao i u Areni, pa ćemo vidjeti koliko će danas pacijenata moći da se otpusti, kako bi novi mogli da budu primljeni", rekao je Lončar na pres-konferenciji.

Ministar je podsjetio da se pacijenti iz Beograda upućuju u Smederevo, Požarevac, Smederevsku Palanku i druge bolnice, na šta su, kaže, prinuđeni kako bi svako dobio adekvatnu njegu.

On je naveo da je u prethodna 24 sata u kovid ambulantama u Beogradu bilo 3.225 pregleda, plus ostatak Srbije.

U Srbiji je od posljednjeg izvještavanja testirano 8.659 osoba, 344 osobe su pozitivne na virus koronu, umrlo je 13 pacijenata, a 170 je na respiratoru.

Od početka epidemije virusa korona do dana umrlo je 418 pacijenta.

"Podaci dovoljno govore sami za sebe, dovoljno govore koliko je ozbilna situacija", rekao je ministar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.