Mornari isplovili zdravi, posle 35 dana provedenih na moru većina dobila koronu
Foto: Pixabay.com

Argentina

Mornari isplovili zdravi, posle 35 dana provedenih na moru većina dobila koronu

Argentina pokušava da riješi misteriju pojave zaraze koronavirusom kod 57 mornara, nakon 35 dana provedenih na moru, uprkos tome što su na testiranju prije plovidbe svi bili negativni.

Ribarski brod vratio se u luku, pošto je dio mornara razvio simptome koji odgovaraju Covidu-19, objavilo je ministarstvo zdravlja Argentine.

Prema ministarstvu 57 od 61 člana posade sada je pozitivno na koronavirus.

Svi su testirani 14 dana prije plovidbe, bili su negativni i do ukrcavanja na brod bili su u obaveznom karantinu u jednom hotelu u gradu Ušuaja.

Samo su dva mornara negativna na virus, a rezultati se čekaju za još dva člana posade. Dvojica mornara su hospitalizirana.

"Teško je utvrditi kako su zaraženi jer 35 dana nisu bili ni sa kim u kontaktu, a opskrbljeni su namirnicama iz luke Ušuaja", kaže epidemiološkinja, Alehandra Alfaro.

Tim sada pokušava da utvrdi hronologiju simptoma, kako bi utvrdio hronologiju zaraze.

Načelnik odeljena zaraznih bolesti u bolnici u Ušuaji Leandro Baljatore kaže da inkubacija od 35 dana nije još opisana.

Broj oboljelih od Covid-19 u Argentini premašio je 100.000, a preminulo je više od 1900 ljudi. Većina zaraženih je na području Buenos Ajresa, prenosi Hina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.