CG državljani mogu u BiH bez testa, za državljane EU uz negativan PCR test
Ilustracija

CG državljani mogu u BiH bez testa, za državljane EU uz negativan PCR test

Savjet ministara BiH donio je odluku o otvaranju granica BiH za državljane zemalja EU uz negativan test na koronavirus, ne stariji od 48 časova. Odluka će stupiti na snagu u četvrtak 16. jula. Za naše državljane nije potreban test.

Ova odluka je doneta s obzirom na to da već dugo vremena postoji mišljenje da je zbog ekonomije hitno potrebno otvoriti granice za strance, odnosno turiste, uz poštovanje epidemioloških mera i negativan test, kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravlja domaćeg stanovništva.

Ranije je u BiH dopušten ulazak državljanima susjednih zemalja, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, za koje nije potreban negativan test na koronavirus.

Državljani BiH pri ulasku u Hrvatsku imaju drugačiji tretman, odnosno moraju dokazati opravdan razlog za ulazak (posao, turizam i slično), kao i negativan PCR test.

Za ulazak državljana BiH u Srbiju nije potreban nikakav test na koronavirus, dok je za ulazak u Crnu Goru dovoljan brzi, serološki test, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.