U maju zabilježen rast prometa robe u trgovini na malo
Ilustracija

Monstat

U maju zabilježen rast prometa robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u maju je u odnosu na april bio veći 13,3 odsto u tekućim cijenama i 14,2 odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

Statističari su naveli da je na godišnjem nivou promet robe u trgovini na malo u maju pao 20,1 odsto u tekućim cijenama i 19,1 odsto u stalnim.

"Promet u trgovini na malo motornim gorivima u maju je u odnosu na april porastao 39 odsto u tekućim cijenama i 40,9 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou bio manji 34,3 odsto u tekućim cijenama i 15,9 odsto u stalnim“, rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo prehranom u maju je u odnosu na april porastao 4,2 odsto u tekućim cijenama i 4,6 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou smanjen 15,3 odsto u tekućim cijenama i 16,6 odsto u stalnim.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima veći je u odnosu na april 1,3 odsto, dok je u poređenju sa istim periodom prošle godine manji tri odsto.

"Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima u maju je u odnosu na april porastao 40,1 odsto, dok je na godišnjem nivou pao 24,8 odsto“, saopšteno je iz Monstata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.