Podnijeli 10 krivičnih prijava za 25 dana
Rožaje, Ilustracija

ODT Rožaje

Podnijeli 10 krivičnih prijava za 25 dana

Državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama Armin Selmanović kazao je da je u periodu od 25 dana, otkad su uvedene prve epidemiološke mjere za taj grad, podnijeli deset krivičnih prijava protiv deset lica koji su kršili mjere NKT-a.

Selmanović je u Jutarnjem programu TVCG istakao da smo sada u situaciji visokog epidemiloškog rizika, te da su građanima ukazali na posljedice kršenja mjera.

"U periodu od 25 dana otkad su uvedene prve mjere za Rožaje, podnijeto je deset krivičnih prijava protiv deset lica. Od tog broja jedan broj se odnosi na postupke koje je tužilaštvo sopstveno pokrenulo, odmah po saznanju da je do širenja zaraze došlo, tako što je virus importovan iz Srbije", rekao je Selmanović.

Sada se, kako je istakao, provjeravaju klasteri "što će za rezultat imati pokretanje postupaka protiv lica koja su kršila mjere".

"Na tome nećemo stati, protiv svih koji krše mjere reagovaćemo odmah i efikasno", tvrdi Selmanović.

U Rožajama je, kaže on, bilo kršenja mjera samoizolacije: "U periodu od druge polovine juna do danas podnijete su tri prijave, protiv tri lica zbog kršenja mjera samoizolacije. Svako treba da prijavi krivično djelo kršenja mjera, pozivam i ohrabrujem građane da prijave svakog ko krši mjere".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.