SNP: Građanima da objasne otkud toliki broj birača
SNP

SNP: Građanima da objasne otkud toliki broj birača

"Socijalistička narodna partija Crne Gore tražila je od MUP-a da objasni otkud u Crnoj Gori preko 541.000 birača. Očekivano, odgovor nismo dobili, jer kakvim god da se akrobacijama služili nadležni organi, za ovaj podatak se ne može ponuditi smisleno obrazloženje", navodi se u saopštenju SNP-a.

Iz ove partije tražili su od generalne direktorice za građanska stanja i lične isprave u MUP-u,Milanke Baković da saopšti građanima koliko ima državljana u Crnoj Gori.

"Podsjećamo da je, po poslednjem zvaničnom popisu iz 2011. godine, od 620.029 stanovnika bilo 571.130 državljana Crne Gore.Kada uzmemo u obzir zvanični podatak MONSTAT-a da maloljetna lica od 0 do 17 godina čine 22 odsto populacije, te razliku između broja stanovnika i državljana, neće biti da su podaci MUP-a o broju birača tačni. Tražimo od gospođe Baković da objasni građanima otkud toliki broj birača jer je poznato da je državljanstvo prvi preduslov da bi neko mogao da bira i da bude biran na izborima", kažu iz SNP-a.

Ne žele kako dodaju iz ove partije, da vjeruju da i lica koja nemaju državljanstvo Crne Gore imaju pravo glasa na izborima.

"Ali u ovoj besudnoj zemlji u kojoj je DPS sve doveo do nivoa apsurda, ne bi nas ni to iznenadilo. Zato pozivamo nadležne da što prije objasne ove podatke i da otklone sumnje u regularnost izbornog procesa koje se s pravom javljaju", navodi se u saopštenju.

Crna Gora je kako kažu, bremenita problemima svake vrste.

"Trese je nezapamćena društveno-politička, ekonomska, institucionalna i zdravstvena kriza. Splet svih ovih okolnosti, za koje je u najvećoj mjeri odgovoran režim Mila Đukanovića, doveo je zemlju do nikad kompleksnijeg stanja. Iz tih razloga, građanima se mora omogućiti da glasaju na poštenim i fer izborima, kako bi se konačno pronašao put izlaska iz ovih teškoća", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.