Slavlje na ulicama Bijelog Polja: Zastave, sirene, vatromet za Dan državnosti(VIDEO)

Dan državnosti Crne Gore obilježen je večeras i u Bijelom Polju.

Kolona automobila, sa istaknutim državnim zastavama, uz zvuke sirena, himne i uz pjesmu krenula je oko 19 časova iz Bistrice obilaznicom do Ribarevina i nazad do centra grada.

10748738712174856119170544429301234538618949n

Slavlje je nakon toga uveličao vatromet u centru grada, u organizaciji Opštine Bijelo Polje.

Program obilježavanja 13. jula, Dana državnosti i Dana ustanka Crne Gore, u Bijelom Polju je otvoren polaganjem vijenca na Spomen palim borcima, nakon čega je na brdu Obrov podignuta zastava Crne Gore na jarbolu visokom 14 metara.

Crna Gora obilježava 13. jul, Dan državnosti u spomen na dan kada je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno priznanje kao nezavisna država, ali i u znak sjećanja na opštenarodni ustanak 1941.
 

 
 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.