U Hrvatskoj još 53 slučaja koronavirusa, preminulih nema
Foto: EPA/EFE

Prosječna starost bolesnika 47,4 godine

U Hrvatskoj još 53 slučaja koronavirusa, preminulih nema

U Hrvatskoj je u protekla 24 časa potvrđeno 53 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.145, a nema novih umrlih osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

"Danas je 140. dan od pojave korona virusa u Hrvatskoj i u protekla 24 sata imamo 53 pozitivne novodijagnostifikovane osobe, što daje ukupan broj od 3.775 pozitivnih osoba od početka epidemije", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

Prosječna starost bolesnika je 47,4 godine. Od nedjelje nema umrlih osoba, na respiratoru su četiri bolesnika, a hospitalizovanih je 132, prenosi Fonet.

Aktivnih slučajeva je 1.145, otpuštenih iz bolnice je 17, a oporavljenih kod kuće je ukupno 1.620. Ukupno je do sada testirano 94.175 uzoraka.

Ministar zdravstva je kazao da je zbog tehničkih problema u Istarskoj županiji došlo do poteškoća u upisu novooboljelih bolesnika. U ponedjeljak je jasno da je taj broj nula, a za nedjelju je Beroš zatražio pismeni izvještaj.

Do sada je od početka epidemije u Hrvatskoj umrlo 119 osoba.

"Mogu reći da vodimo brigu i o tome da nam turistička sezona bude maksimalno dobra i sigurna. U poslednja 24 sata možemo reći da je, što se tiče stranih turista, u Hrvatsku ušlo više od 7.500 njemačkih, 7.100 slovenačkih, 3.800 čeških, više od 3.400 austrijskih državljana. Krenuo je i avio promet", rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.