Vlada Kosova usvojila nove mjere: Obavezno nošenje maski van kuće
ilustracija

Vlada Kosova usvojila nove mjere: Obavezno nošenje maski van kuće

Vlada Kosova danas je usvojila odluku o novim mjerama za suzbijanje i sprječavanje COVID-19, kojima se svi stanovnici Kosova obavezuju da nose maske van svojih domova, kao i da održavaju fizičku udaljenost od dva metra u zajedničkim prostorijama izvan njihovih domova.

Odluka Vlade obavezuje sve javne i privatne institucije da drže sredstva za higijenu ruku i maske za lice na pristupačnim mjestima, na ulazu u objekat, koje mogu da koriste službenici institucija i posjetioci, prenosi Anadolija.

Vlada je ograničila kretanje fizičkih lica u opštinama: Južna Mitrovica, Gnjilane, Kosovo Polje i Štrpce od 21 do 5 sati.

Iste mjere već važe u opstinama Priština, Prizren, Vučitrn, Uroševac, Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Leposavic i Zubin Potok.

Vlada je obustavila rad javnih i privatnih vrtića,rekreativne, kulturne i sportske aktivnosti u zatvorenim prostorima na cijeloj teritoriji Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.