Minimalna provizija za podizanje gotovine tri eura
ilustracija

Minimalna provizija za podizanje gotovine tri eura

Podizanje minimalnog iznosa novca sa bankomata banaka čiji nijeste klijent, može koštati tri do četiri i po eura, pokazali su podaci dobijeni od šest banaka koje posluju u Crnoj Gori.

Iz Erste banke su kazali da je podizanje gotovine Erste masterkard debit platnom karticom besplatno na njenim bankomatima u Crnoj Gori, ali i u mreži Erste i Sparkase banaka u regionu. Provizija za podizanje gotovine na bankomatu drugih banaka u Crnoj Gori je 2,5 odsto, minimalno 3,5 EUR, piše Dan.

Predstavnici Prve banke su naveli da se provizija ne naplaćuje za podizanje gotovine na njihovim bankomatima za klijente te banke, dok na drugim iznosi dva odsto po transakciji.

Addiko banka, kako su kazali, ne obračunava naknadu za podizanje novca na bankomatima unutar Addiko mreže bankomata, dok prilikom podizanja sredstava na bankomatima drugih banaka ona iznosi tri odsto, minimum tri eura. Ista situacija je i kod Hipotekarne banke.

„Provizija za podizanje gotovine na bankomatima Hipotekarne banke je besplatna za sve korisnike debitnih kartica izdatih kod te banke. Provizija za podizanje gotovine sa bankomata drugih banaka je tri odsto, minimum tri eura“, naveli su iz Hipotekarne.

To bi značilo da je na podignutih 100 eura, provizija tri eura, a isto toliko je i na svaki iznos koji je manji od 100 eura.

Podizanje gotovine karticama Crnogorske komercijalne banke (CKB) na njenim bankomatima je besplatno, dok provizija za podizanje na bankomatima drugih banaka u Crnoj Gori iznosi 1,99 eura plus dva odsto.

Od šest banaka, koje su odgovorile na pitanja Dana, najveća provizija je kod Podgoričke.

„Za podizanje gotovine debitnim karticama Podgoričke banke sa bankomata drugih banaka u zemlji provizija iznosi dva i po odsto, minimalno 4,5 eura jednokratno“, objasnili su iz banke.

CКB i Podgorička banka su u procesu spajanja.

Кorišćenje bankomata, odnosno podizanje novca sa bankomata čiji niste klijent bilo je besplatno do skoro. Većina banaka je oslobodila klijente plaćanja provizije za podizanje novca sa bankomata drugih banaka u periodu od 15. marta do 16. juna, zbog posljedica koronakrize.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.