Umro posle
Ilustracija

SAD

Umro posle "kovid-19 zabave", mislio da je virus izmišljotina

Teksašanin (30) je preminuo od posljedica koronavirusa nakon što je bio gost na "kovid-19 zabavi" koju je organizovala zaražena osoba, objavili su ljekari ukazujući na rizik koji bolest predstavlja za mlade ljude.

Džejn Eplbej iz metodističke bolnice u San Antoniju je rekla da je mladi muškarac vjerovao da je virus izmišljotina uprkos tome što je u SAD-u odnio više od 135.000 života.

"Nekome se dijagnostikuje virus i potom organizuje zabavu kako bi vidio može li s gostima da podijeli bolest" - rekla je Eplbej u nedjelju, govoreći o takozvanim korona žurkama u Americi.

Ona je dodala da je jedna od najtužnijih stvari koje je preminuli muškarac rekao medicinskoj sestri to da je pogriješio i da je mislio da je virus izmišljotina.

"Mislio je da je mlad i nepobjediv i da ga bolest neće pogoditi"- napomenula je Eplbej.

Ona je istakla da mladi često ne shvataju koliko su bolesni, da nemaju teške simptome, ali da kada im se provjeri nivo kiseonika u krvi i urade laboratorijski testovi, ispostavi se da su mnogo bolesniji nego što se čini, prenosi Hina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.