Bečić: Crna Gora se ni u najtežim danima nije kolebala oko toga šta su njene esencijalne vrijednosti
Aleksa Bečić

Bečić: Crna Gora se ni u najtežim danima nije kolebala oko toga šta su njene esencijalne vrijednosti

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić u svoje i u ime svoje partije, građankama i građanima Crne Gore čestita 13. jul Dan državnosti i ustanka.

"U ovaj su datum utkana sva ona značenja koja su našu državu na najdostojanstveniji način pridružila zajednici slobodnih evropskih država koje se nikada nisu dvoumile oko strane istorije na kojoj treba da budu", kazao je Bečić.

Kako je naveo, Crna Gora se, ni u najtežim danima, nije kolebala oko toga šta su njene esencijalne vrijednosti.

"Oduvijek su naši preci znali da su to sloboda i antifašizam, vrijednosti do kojih drži cijela oslobođena Evropa. Ako smo tim vrijednostima bili privrženi onda kada je za to trebalo plaćati i mnogo skuplje cijene, kao što su ljudski životi koje smo, činilo se, kroz istoriju, često, i imali samo da bismo ih polagali za slobodu, ništa logičnije nije nego da tim vrijednostima budemo odani i danas kada one ne iziskuju takve žrtve, već samo takvo opredjeljenje.Ironija je da se danas, nakon toliko decenija, u Crnoj Gori ponovo moramo boriti za slobode za koje smo bili sigurni da smo se već za njih izborili, kao što je pravo da se slobodno misli i politički djeluje", rekao je Bečić.

Dodajući, u snažnom ubjeđenju da se sloboda, niti težnja za njom, nikada ne mogu oduzeti građanima koji u svojim genima, u svojoj krvi, svojim mislima i emocijama, nose trinaestojulsko nasljeđe.

"Još jednom vam, građanke i građani Crne Gore, srdačno, čestitam Trinaesti jul, Dan državnosti i Dan ustanka. Da uvijek budemo svoji, a ne bilo čiji podanici, jer krv naših predaka nije tekla za podaničku, već za čojsku i ponosnu Crnu Goru", poručio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.