Tokom vožnje otkrio zmiju otrovnicu u automobilu, uspio da se izbori s njom pri velikoj brzini
Ilustracija

Tokom vožnje otkrio zmiju otrovnicu u automobilu, uspio da se izbori s njom pri velikoj brzini

Australijski vozač, koji je otkrio zmiju otrovnicu u svom automobilu tokom vožnje, uspio je s njom da se izbori dok je istovremeno pokušavao da zaustavi vozilo.

Vozač identifikovan samo imenom Džimi (27) vozio se autoputem u Kvinslendu brzinom od 100 kilometara na sat kad će uočio životinju, prenio je CNN.

Radilo se o australijskoj smeđoj zmiji, vrlo otrovnoj zmiji koja je odgovorna za najviše umrlih od ujeda zmije u Australiji.

"Što sam više pomjerao noge to se više oko mena omotavala i glavom je počela da udara u vozačko sjedište između mojih nogu", kazao je vozač, prema policiji.

Uz pomoć sigurnosnog pojasa i noža pokušao je da se izbori sa zmijom istovremeno zaustavljajući automobil.

Džimi se bojao da ga je zmija ugrizla i strahovao je za život. Otrov te zmije brzo djeluje paralizujući žrtvu i izazivajući krvarenje u mozgu.

Uspio je zmiju da ubije i potom je uz puni gas pojurio prema bolnici. Tada ga je uočio policajac i zaustavio zbog prebrze vožnje.

Kad je ugledao zmiju policajac je pozvao hitnu pomoć koja je utvrdila da zmija nije ugrizla vozača nego je samo bio u šoku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.