Gvozdenović: Zahvalnost precima za istorijske pobjede, i u današnjem vremenu daćemo adekvatne odgovore
Branimir Gvozdenović

Čestitao 13.jul

Gvozdenović: Zahvalnost precima za istorijske pobjede, i u današnjem vremenu daćemo adekvatne odgovore

"Trinaesti jul je dan koji slavimo s ponosom i zahvalnošću našim precima koji su hrabro izvojevali dvije istorijske pobjede - onu 1878. godine kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje, i onu 1941. godine koja je zadivila čitav svijet pokazujući čvrstinu našeg karaktera i slobodarstva", saopštio je Branimir Gvozdenović, politički direktor Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Prema njegovim riječima, generacije vođene idejom o državnosti i plamenom Trinaestojulskog ustanka predale su nam u amanet vječnu vatru slobode, koju je naša generacija dodatno rasplamsala obnovom nezavisnosti.

"Vratili smo nacionalno dostojanstvo i državni subjektivitet, potvrđujući da je Crna Gora zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću.

I u današnjem vremenu punom raznih izazova, daćemo adekvatne odgovore, vodeći se ništa manje snažnom voljom i uvjerenjem u pobjede, sa imperativom očuvanja, prije svega, zdravlja, kao i svih tradicionalnih vrijednosti kojima se ponosimo.

Svim građanima i građankama Crne Gore čestitam 13. jul, Dan državnosti uz molbu da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka NKT-a kako bi čuvali i svoje i zdravlje svojih najbližih", naveo je Gvozdenović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.