Oštrije mjere za dolazak iz Srbije nekomercijalnim i povremenim letovima
Ilustracija

Oštrije mjere za dolazak iz Srbije nekomercijalnim i povremenim letovima

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je sinoć da zbog izuzetno složene epidemiološke situacije u Republici Srbiji, pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru lica iz Srbije koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija).

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, prilikom ulaska u Crnu Goru putnici i posada vazduhoplova moraju da posjeduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

"Putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da posjeduju rezervaciju u hotelskom smještaju.

Operator vazduhoplova mora da 48 sati prije planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira slijetanje zahtjev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnikâ i posade, ako boravi u Crnoj Gori", saopšteno je.

Operator aerodroma kako se dodaje, zadržava pravo da odobri ili ne odobri let.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.