Uhapšen Njemac koji je stavio 50 eura u pasoš da bi prešao granicu, inspektorima rekao da se šalio
Foto: Screenshot

Iza rešetaka završila i tri njegova prijatelja

Uhapšen Njemac koji je stavio 50 eura u pasoš da bi prešao granicu, inspektorima rekao da se šalio

Njemački turista Daniel Reichert (31), koji je juče u kameru lokalne TV Teuta kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na graničnom prelazu stavio 50 eura, sinoć je lišen slobode po nalogu osnovnog tužioca Faruka Resulbegovića zbog sumnje da je prekršio mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Kako saznaju Vijesti, zajedno sa njim, iza rešetaka su završili i njegova tri prijatelja sa kojima je prethodno boravio na Kosovu, a potom automobilom ušao u Crnu Goru.

Reichert je inspektorima ulcinjske policije, prenio je Vijestima sagovornik iz istrage, sinoć kasno ispričao da se šalio kada je rekao da je stavio novac u pasoš i tako ušao u Crnu Goru. Uprkos tome, istražitelji su radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, zatražili izuzimanje video snimaka sa graničnog prelaza Božaj, preko koga je Reichert sa prijateljima ušao u Crnu Goru.

Oni su policajcima na granici kazali da su u tranzitu i da namjeravaju da putuju za Hrvatsku, ali su ipak završili u Ulcinju. Prethodno, na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, njima nije dozvoljeno da uđu u našu zemlju bez prethodno urađenog PCR testa na koronavirus.

Odmah nakon objave snimka na portalima i društvenim mrežama, istražitelji su identifikovali lica i priveli ih sinoć oko 22 sata.

Pogledajte razgovor na 30 sekundi: 

Novinar: Čime ste putovali i da l ste imali problema na granicu?

Turista: Putovao sam autom i platio sam

Novinar: Platili ste za test za Covid 19?

Turista: Ne, ne! stavio sam 50 eur u pasoš i prešao granicu

Novinar: Ozbiljno?

Turista: Da!

Novinar: Zanimljivo!

Turista: Da, ovo je Crna Gora, što ćeš

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.