Foto: Opština Berane

Opština Berane odgovorila

"Oni koji imaju problem sa trobojkom kao zastavom Crne Gore očigledno ne poznaju svijetlu istoriju naše države"

Opština Berane je u susret Danu državnosti 13. julu, saglasno odredbama zakona, istakla zastave Crne Gore na zgradi Opštine i na institucijama čiji je ona osnivač, navodi se u saopštenju Opštine Berane.

"Informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da se vijore samo trobojke u Beranama su apsolutno netačne i plod su zle namjere i nastavak stvaranja podjela jer se na zvaničnim stranicama Opštine Berane na društvenim mrežama može vidjeti da su postavljene na različitim lokacijama u Beranama državne zastave, zastava - trobojka i krstaš barjak", naglasili su iz Berana.

cg

Napomenuli su da trobojka - zastava i krstaš barjak predstavljaju istorijske simbole Crne Gore i uživaju istu zaštitu kao i državna zastava utvrđena zakonom.

Iz Opštine Berane su poručili da svi oni koji imaju problem sa trobojkom kao istorijskom zastavom države Crne Gore, "očito ne poznaju istoriju svoje zemlje ili imaju zlu namjeru da namjernim manipulacijama simbolima ove zemlje stvaraju vještačke društvene podjele".

trobojka

Podsjetili su da je Crna Gora sa ovim istorijskim simbolima na Berlinskom kongresu 13. jula 1878. godine ostvarila nezavisnost i međunarodno priznanje, a pod trobojkom je podignut opštenarodni ustanak u Crnoj Gori protiv fašističkog okupatora 13. jula 1941. godine.

"Crna Gora je naša država, a Berane kao centar Sjevernog regiona naše države, poštuje važeće zakone, državne simbole i praznike".

krstas

"Berane voli svoju državu i ne da za pravo nikome da to dovodi u pitanje, i kao i do sada nastavićemo da radimo na prevazilaženju vještačkih podjela koje proizvode oni kojima nije cilj građanski sklad i napredak Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Berana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.