Srbija: Preminuo Džo bagerista, simbol protesta 5. oktobra
Ljubislav Đokić, Foto: N1

Preminuo u 77-oj godini

Srbija: Preminuo Džo bagerista, simbol protesta 5. oktobra

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine kojima je srušen režim Slobodana Miloševića, umro je danas u Beogradu u 77. godini.

Kako su prenijeli mediji, on je prethodnih dana učestvovao na protestima u Beogradu protiv aktuelne vlasti.

Postao je poznat kada je tokom demonstracija 5. oktobra 2000. godine svojim bagerom krenuo na zgradu RTS-a, prenosi Beta.

DOBAGER

Simbol petooktobarskog protesta

Bager je tokom demonstracija pogođen sa više metaka. Policija je ubrzo prestala da pruža otpor i pridružila se demonstrantima.

U večernjim satima 5. oktobra 2000. građanima se sa terase Skupštine Beograda obratio novi predsjednik SRJ Vojislav Koštunica, a narednog dana Milošević je priznao izborni poraz i čestitao Koštunici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.