U beranskoj bolnici preminula dva pacijenta, iz Rožaja i Bijelog Polja

Dabetić saopštio

U beranskoj bolnici preminula dva pacijenta, iz Rožaja i Bijelog Polja

U beranskoj bolnici su tokom noći preminula još dva pacijenta od posljedica koronavirusa, što je ukupno šest od početka drugog talasa pandemije u Crnoj Gori.

Direktor Opšte bolnice Budimir Dabetić kazao je Televiziji Crne Gore da su u pitanju pacijent iz Rožaja star 59 godina, koji je imao hroničnih tegoba i pacijent iz Bijelog Polja star 65 godina, koji je bio na mehaničkoj ventilaciji i imao propratne bolesti u vidu visokog pritiska.

Dabetić je kazao da se na Infektivnom odjeljenju bolnice liječi 30 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus, a da se u izolaciji nalazi 17 osoba koje imaju sve simptome, ali još čekaju nalaz.

Dva pacijenta su životno ugrožena.

Dabetić je rekao da su šokirani izjavom Marka Carevića koji tvrdi da građani na sjeveru uzimaju novac kako bi tvrdili da su pozitivni na koronavirus.

"U trenutku kad sjever vri i kad je bolnica puna zbog epidemije on daje takve izjave. Svi zaposleni kao i ja smo ogorčeni", rekao je Dabetić pozivajući Carevića da ih posjeti i porazgovara sa tim ljudima koji su navodno uzeli novac.

Carević je kazao da se javljaju građani, "pogotovo sa sjevera da im se daje po 200 eura da prihvate da imaju koronu u samoizloaciji, a 500 eura da leže tamo po nekim njihovim bolniciama".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.