Australija: Ajkula teško povrijedila obje noge surferu, preminuo na licu mjesta
Ilustracija

Nastradao 17-godišnjak

Australija: Ajkula teško povrijedila obje noge surferu, preminuo na licu mjesta

U novom napadu ajkule u Australiji, drugom smrtonosnom u nedelju dana, poginuo je 17-godišnji surfer.

Policija je navela da je tinejdžer surfovao na plaži kod grada Grefton u saveznoj državi Novi Južni Vels, kada mu je ajkula teško povrijedila obje noge. Nekoliko surfera je iznijelo tinejdžera na obalu, ali je uprkos pokušaju reanimacije preminuo na licu mjesta, prenosi Beta.

Ove godine je registrovano pet smrtonosnih napada ajkula u Australiji.

Prošle subote je stradao 20-godišnji ronilac u saveznoj državi Kvinslend. Taj napad se dogodio nedaleko od mjesta gdje je velika bijela ajkula u aprilu ubila 23-godišnjeg rendžera iz Kvinslenda.

U saveznoj državi Novi Južni Vels u junu je od napada ajkule stradao 60-godišnji surfer, a u januaru 57-godišnji ronilac u saveznoj državi Zapadna Australija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.