Demokrate Simoviću: Jesu li Kolašinci građani drugog reda?
Foto: DCG

Demokrate Simoviću: Jesu li Kolašinci građani drugog reda?

Ne sporeći rizik zbog epidemiološke situacije, ipak ostaje nejasno zašto se određene mjere primjenjuju u vidu dvostrukih aršina, kazali su iz Opštinskog odbora Demokrata Kolašin.

"Na  teritoriji opštine Kolašin, do danas, ni u prvom, ni u drugom talasu nije zabilježen ni jedan slučaj korona virusa, pa se postavlja pitanje kako je moguće da se rad ugostiteljskih objekata u našem gradu ograničava do 22h dok u gradovima na primorju, gdje imamo aktivne slučajeve virusa, rad dozvoljava do 24h. Postavljamo pitanje ministru poljoprivrede na osnovu čega se donose ovakve mjere, takođe ga pitamo zna li da je i Kolašin turističko mjesto, čiji su privrednici, turistički i ugostiteljski poslenici duboko pogođeni ekonomskom krizom koja već uveliko potresa Crnu Goru. Da li zna da se Kolašin mahom oslanja na turističku privredu, a da mnogi ugostiteljski radnici razmišljaju o zatvaranju svojih lokala? li pak možda ministar poljoprivrede smatra da su građani sjevera i građani Kolašina građani drugog reda pa se mjere primjenjuju selektivno", pitaju Demokrate iz Kolašina.

Kako se dalje navodi u saopštenju, pozivaju Simovića i NKT da još jedom preispitaju ovakvu odluku, jer, kako kažu, ne vide ni jedan racionalan razlog zašto bi se ugostiteljski objekti zatvarali u 22h, umjesto u 24h, i kako se na taj način sprječava rizik od epidemije  

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.