Prosječan junski račun za struju iznosi 25,21 eura
Ilustracija

EPCG

Prosječan junski račun za struju iznosi 25,21 eura

Domaćinstva su u junu 2020. godine potrošila 81.632.458 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 6,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u maju 2020. godine, odnosno 16,5 odsto, manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom juna 2019. godine, saopštili su iz EPCG.

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 25,21 eura.

"Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 14,53 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 30,57 eura", navodi se u saopštenju EPCG.

Čak 69,3 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, kako navode, a od 30 do 50 eura 19,15 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 10,24 % kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,31 odsto kupaca.

Iz EPCG-a su istakli da će junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiti 52,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 190,927 kupaca.

Informativno - naplatni punktovi Elektroprivrede neće raditi za vrijeme praznika. Call centar će 13. i 14. jula raditi u standardnom radnom vremenu od 8 do 20 sati.

Podsjećaju da Mastercard i Elektroprivreda Crne Gore tokom jula organizuju akciju 'EPCG online portal i Mastercard za 4 eura u plusu', za sve kupce koji pripadaju grupi potrošnje 'Domaćinstva'.

"Za kupce koji tokom jula Mastercard karticom plate majski ili junski račun putem portala EPCG, kompanija Mastercard izvršiće doplatu u iznosu od 4 eura po osnovu utrošene električne energije", ističe se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.