Donald Tramp

Tramp uputio čestitku Đukanoviću i građanima CG povodom ‪13. jula‬ - Dana državnosti

"Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti"

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore povodom ‪13. jula‬ - Dana državnosti.‬

"U svoje ime i u ime američkog naroda upućujem čestitke Vama i narodu Crne Gore za Dan državnosti ‪13. jul. Dok svijet nastavlja da se bori protiv pandemije COVID-19, Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru u njenim nastojanjima da zaustavi širenje ovog virusa. Želim da čestitam Crnoj Gori i treću godišnjicu članstva u NATO Savezu", kazao je Tramp.

Navodeći da Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti, kao i borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji, sljanjem svojih vojnika u NATO, EU i UN misije širom svijeta i svojim napredovanjem ka ispunjenju obaveza izdvajanja sredstava u oblasti odbrane preuzetih u Velsu.

"Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine.Unaprijed se radujem zajedničkom radu na jačanju našeg partnerstva i na unapređivanju vrijednosti slobode, sigurnosti i prosperiteta koje dijelimo", poručio je predsjednik SAD-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.