Damir Davidović

Davidović

"Crna Gora bezbjedna destinacija, preduzete mjere u slučaju obolijevanja turista"

Crna Gora je bezbjedna destinacija posebno s aspekta turizma, a nadležne institucije preduzele su sve mjere u slučaju obolijevanja turista od virusa korona u našoj zemlji, kazao je državni sekretar u MORT-u Damir Davidović.

On je u Jutarnjem programu TVCG istakao da je izuzetno važno da se zna gdje su turisti boravili prije ulaska u Crnu Goru.

"Tako u slučaju pojave Kovida, epidemiolozi mogu bez problema da utvrde kretanje i eventualne kontakte turiste", napominje Davidović.

On je podsjetio da svaki objekat privatnog smještaja i svaki hotel moraju da imaju plan djelovanja u slučaju pojave koronavirusa.

"U zavisnosti od toga je li klinička slika oboljelog lakša ili teža, preduzimaju se određene mjere. U slučaju težeg stanja, onda to preuzimaju medicinske ustanove, ako je lakša slika, hotel je dužan da premjesti gosta u dio objekta za samoizolaciju, a ako se radi o privatnom smještaju, gost ostaje u  u sobi, u samoizolaciji. Ukoliko turista ima svoju nekretninu, onda je slučaj kao sa našim državljanima, da ostaje u samoizolaciji i da se prati njegovo stanje", naveo je Davidović.

Istakao je da država preuzima troškove liječenja ukoliko turista ima teži oblik infekcije i potrebna mu je hospitalizacija. 

Davidović je pojasnio da se u zavisnosti od epidemiološkog stanje turiste i načina na koji je došao u našu zemlju, organizuje njegov eventualni povratak kući. 

Značajan pad 

Davidović je u Jutarnjem programu TVCG naveo da je juče u Crnoj Gori registrovano oko 11.200 turista. To je, kako je naveo, značajan pad u odnosu na prethodnu godinu. 

"Stanje je neuoporedivo sa prethodnom godinom. Imamo neke lokacje koje tradicionalno ostvaruju bolje rezultate, ali nažalost njih nema mnogo", ističe državni sekretar. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.