Odgođen početak Festivala
Jedna od ranijih manifestacija

Petnjica

Odgođen početak Festivala "Zavičajne staze" Bihor 2020

Zbog širenja korona virusa odgođen je početak programa Festivala "Zavičajne staze" Bihor 2020, regionalne kulturne manifestacije koja je po tradiciji trebalo da počne 12. jula u Petnjici.

"U ovom trenutku najvažnije je sačuvati zdravlje svakog pojedinca i svih građana“, pojasnili su organizatori Festivala iz nevladine organizacije Centar za kulturu Bihor.

"Žao nam je što nijesmo u prilici da ugostimo uvažene stvaraoce iz Crne Gore i regiona i time protežiramo kulturu različitosti, da obradujemo i inspirišemo brijne poštovaoce umjetnosti i kulture, ali se, ipak, nadamo da će uskoro sve da bude bolje i da ćemo do kraja ljeta da realizujemo bar neke od planiranih sadražaja Festivala“, kazali su organizatori.

Kao što je ranije saopšteno, na konkurs Festivala priče “Zavičajne staze – Bihor 2020” pristigla su 34 rukopisa i stručni žiri u sastavu Ferida Duraković (SA), dr Jasmina Ahmetagić (BG), dr Vasko Raičević (PG), ocijene rukopise pod šifrom. Odluka stručnog žirija o nagradama za najbolje priče očekuje se uskoro. Ukoliko za to bude uslova, biće saopštena na književnim svečanostima početkom avgusta ili posredstvom onlajn aplikacija.

Oni su pozvali sve građane na odgovoran odnos prema sebi i drugima, kao i da se sjete žrtava genocida u Srebrenici.

"Ovom prilikom želimo da podsjetimo i na događaje u Srebrenici 1995. godine. Ni u ovoj strepnji za zdravlje i život, ne smijemo zaboraviti da je u Srebrenici, od 11. do 19. jula 1995. godine, zvjerski likvidirano preko 8.000 bošnjačkih civila", podsjetili su iz Centra za kulturu Bihor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.