Prijave protiv Beranaca zbog isticanja zastave druge države i posjedovanja startnih pištolja
Foto: Uprava policije

Prijave protiv Beranaca zbog isticanja zastave druge države i posjedovanja startnih pištolja

Policija je u Beranama podnijela prekršajne prijave protiv devet lica iz ovoga grada.

Naime, B.D., P.Đ., M.P., R.C., Ž.T., D.R. iz Berana i N.M. i D.R. iz Andrijevice su se kretali u koloni vozila koja je bila organizovana prethodne sedmice u Beranama kao protest povodom usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, i tom prilikom na vozilima istakli zastave druge države.Na taj način su ova lica narušila javni red i mir, te je protiv njih podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru saopštila je Uprava policije.

Beranska policija je postupajući po naredbi nadležnog suda izvršila pretres stanova i drugih prostorija koje koristi M.R. iz Berana.

"Pronađena su dva startna pištolja, kao i devet komada municije kalibra 9 mm.Protiv M.R. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru, te mu je izdat i prekršajni nalog po Zakonu o oružju.", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.