Foto: Liberalna partija

Drašković iz Liberala pozvao sve na izbore

"Zapaljiva retorika, nacionalizam i radikalizacija političkih zahtjeva mogu nanijeti ozbiljnu štetu državi"

Vido Drašković član Predsjedništva Liberalne partije (LP) i predsjednik Opštinskog odbora (OO) Liberalne partije Kotor, apelovao je na sve stranke da vode fer i poštenu političku borbu na izborima, i pozvao sve građane i građanke da se uključe u izborni proces, koji kako kaže može definisati dalju budućnost Crne Gore.

"Liberalna partija će sa punom pažnjom i odgovornošću u narednim sedmicama iznijeti svoj politički program uoči predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora". kazao je Drašković.

On je poručio da iako se politički subjektivitet i identitet Liberala u odnosu na ostale stranke u Crnoj Gori jasno i lako prepoznaje, oni će nastojati da u predizbornoj kampanji građankama i građanima prenesu poruku sa što konkretnijim idejama i rješenjima.

"Želimo da, ne čekajući druge, damo puni doprinos stvaranju političkog ambijenta u kojem će se u većoj mjeri potencirati briga za stvarne životne potrebe građana za razliku od uobičajenog predizbornog političkog prepucavanja", poručio je Drašković i pozvao sve građane i građanke da se sami i odgovorno uključe u izborni proces, jer će od tog učešća zavisiti mnogo na državnoj ali i lokalnoj političkoj sceni.

"Svjedoci smo, nažalost, i sve veće ekspanzije političkog primitivizma kao i stalnih pokušaja dijela političke scene Crne Gore da nas vrate u devedesete godine prošlog vijeka. Zapaljiva retorika, nacionalizam i radikalizacija političkih zahtjeva se pojavljuju kao sredstva koja mogu nanijeti ozbiljnu i dugoročnu štetu društvu. U tom smislu, apelujmo na sve političke aktere i medije da se uzdrže od emitovanja bilo kakvih neodgovornih političkih poruka jer bi time samo mogli izazvati nove problem, uz već postojeću složenost društvenih i ekonomskih prilika. Moramo biti svjesni da je Crna Gora zemlja svih nas i da smo jedni drugima najvažniji i najbliži, ma što nas politički razdvajalo ili spajalo", zaključio je Drašković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.