Ilustracija

Njemački virolog tvrdi

"Neće biti samo drugi već i treći talas"

Njemački virolog Hendrik Štrek smatra da će doći do drugog i trećeg talasa zaraze Covid-19 i da društvo mora da nauči da živi sa koronavirusom.

Štrek je, u jednoj TV emisiji, rekao da ne očekuje brz razvoj vakcine, prenosi Tanjug.

U bliskoj budućnosti on ne vidi prodor u razvoju vakcije, i pored činjenice da je u potrazi širom svijeta uključen ogroman broj ljudi.

Štrek nije uvjeren u dosadašnje rezultate u razvoja vakcine ili lijeka.

Zbog toga, kaže, da društvo mora da živi sa koronavirusom.

"Moramo da se s tim pomirimo i učinimo najbolje što možemo. To znači konkretno da ćemo imati stalne oscilacije, što je već sada slučaj. Takođe moramo uvijek računati i na pojavu žarišta, kao što je bio slučaj u Giterslou", objasnio je jedan od vodećih virologa Njemačke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.