Cetinje: Cijela Komunalna  policija u samoizolaciji zbog inficiranog kolege
Foto: Prijestonica Cetinje

Nove mjere u Prijestonici

Cetinje: Cijela Komunalna policija u samoizolaciji zbog inficiranog kolege

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje donio je na elektronskoj sjednici nove mjere kako bi se spriječilo nekontrolisano širenje korona virusa u Prijestonici.

Prijestonica Cetinje je odlučila da od srijede, 15. jula, obustave privremeno rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službamaosim u Građanskom birou koji će primati zahtjeve građana radnim danima od 10 do 12 časova i isključivo u hitnim slučajevima.

"Građani se pozivaju da koriste servis e-uprave Prijestonice Cetinje „Sistem 48“ za podnošenje zahtjeva i upita organima lokalne uprave. Sistem 48 dostupan je na linku: http://sistem48.cetinje.me/web/. Građanima su na raspolaganju i kontakt telefoni i elektronske adrese organa uprave, koje su istaknute na internet stranici Prijestonice Cetinje", navedeno je u saopštenju.

Oni su preporučili građanima da socijalne kontakte svedu na minimum i da sve trgovine i druge poslove obavljaju elektronskim putem ukoliko je to moguće.

S obzirom na to je kod jednog službenika Komunalne policije potvrđena infekcija koronavirusom, naložena je samoizolacija cijele službe i uzeti su im brisevi - saopštili su i istakli da je i pored novonastalog problema Prijestonica Cetinje obezbijedila komunalni red u gradu odnosno zatražila ispomoć od Glavnog grada i obratila se Odjeljenju bezbjednosti Cetinje da pojača aktivnosti, dok ne budu poznati rezultati testiranja službenika Komunalne policije koji su u samoizolaciji.

"Sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, kao i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, nalaže se da se striktno pridržavaju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa, kao i preporuka upućenih državnoj i lokalnoj upravi", poručuju i apeluju na građane koji sumnjaju da su inficirani koronavirusom da pozovu Dom zdravlja i konsultuju se o daljoj medicnskoj proceduri.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.