Bošković: Izbori 30. avgusta uz poštovanje mjera, zdravlje na prvom mjestu
Predrag Bošković

Bošković: Izbori 30. avgusta uz poštovanje mjera, zdravlje na prvom mjestu

Siguran sam da će izbori u Crnoj Gori biti održani 30. avgusta uz poštovanje mjera za sprečavanje širenja koronavirusa Nacionalnog koordinacionog tijela - rekao je ministar odbrane Predrag Bošković odgovarajući na pitanje da li može doći do odlaganja izbora zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Zdravlje je, kako je rekao ministar odbrane u Maslinama gdje je obilježen završetak gradnje prve faze gradnje Kasarne "Marko Miljanov", vrhunski prioritet za Vladu i Demokratsku partiju socijalista.

"I ovom prilikom zdravlje će biti na prvom mjestu. Sve što radimo posvećeno je suzbijanju pandemije i da na što jeftiniji način prođemo. Kampanja vladajuće koalicije biće takva da se sprovede po planu i mjerama", kazao je Bošković,prenosi Pobjeda.

Izbori su, prema njegovim riječima, raspisani, a NKT održao je i prvi sastanak sa nevladinim organizacijama koje su prepoznate da se bave tom tematikom i da će se u narednom periodu ti sastanci nastaviti kako bi odgovorili na izazov.

"Nismo jedina zemlja u regionu koja održava izbore i, kako sad izgleda, sa ovim virusom ćemo morati naučiti da živimo. Imamo iskustvo Hrvatske, Sjeverna Makedonija održava izbore, Poljska ih je održala. U svakom slučaju, ima mnogo zemalja koje održavaju izbore",istakao je Bošković.

Mora se, kako je dodao, voditi računa i o ekonomiji.

"Zato smo u drugom naletu sa drugačijom strategijom, kako bi sačuvali ekonomiju ali i zdravlje",rekao je Bošković,prenosi Pobjeda.

Odgovarajući na pitanje o Srbiji, tamošnjim protestima i učešću crnogorskih građana ministar je rekao da nikome iz vladajućih struktura nije palo na pamet da se uključi u proteste u toj zemlji.

"Vjerovatno je bilo crnogorskih državljana, ali se to ne može vezati za Vladu Crne Gore, već pretpostavljam da je odgovor negdje drugo. Što se nas tiče nemamo poseban interes u protestima u Srbiji, gledamo ono što je kod nas i na taj način se ponašamo", istakao je Bošković.

Na pitanje da li će opet aktivirati zahtjev za pomoć koji je upućen NATO, a koji je 19. juna ove godine povučen, kazao je da će ako bude potreba svakako aktivirati taj zahtjev.

"Stvari držimo pod kontrolom i to je evidentno. Kako budemo procjenjivali sutuaciju tako ćemo djelovati", rekao je Bošković.

Na pitanje da li će usled krize izazvane koronavirusom, moći da ispune zahtjev NATO-a da do 2024. godine postignu izdvajanje za odbranu od dva odsto, Bošković je istakao da svi kapitalni projekti u Crnoj Gori nisu zaustavljeni niti umanjeni.

"Bez obzira na veoma tešku ekonomsku i zdravstvenu situaciju, ono što su kapitalni projekti ne samo ministartsva i Vojske, nego i Vlade generalno, nijedan kapitalni projekat nije zaustavljen, smatramo da ti kapitalni projekti omogućavaju kontinuirani ekonomski rast i razvoj, i ovo je nešto što dopinosi novoj vrijednosti i tako ćemo se ponašati i u narednom periodu", naveo je Bošković.

Siguran je, kaže, da će imati na sve izazove koji sup red njima.

"Pokazali smo u prethodnom period da na razne izazove smo imali odgovore i već sada radimo na duge staze, kako bismo pokušali da na najbolji način odradimo ono što je do nas. Ovo nije bitka samo vlade i DPS već bitka svih nas jer ne zaobilazi nikoga", rekao je Bošković.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.