Guranje na ulazu zgrade Opštine Budva, Bajković izradila budvansku kupačicu kao policajca
Foto: Vijesti

Guranje na ulazu zgrade Opštine Budva, Bajković izradila budvansku kupačicu kao policajca

Bivša urednica TV Budva Iva Bajković i danas je izvela performans ispred kordona privatnog obezbjeđenja i policije ispred zgrade Opštine Budva. Prije toga, odbornici Skupštine opštine Budva, predvođeni Markom Batom Carevićem i Krstom Radovićem, probali su da probiju kordon privatnog obezbeđenja, kako bi ušli u zgradu Opštine.

Bajković je poznatu budvansku kupačicu, koja je turistički simbol Budve izradila u vidu policajca.

“Pošto nemamo goste, a policajci su nam jedini turisti koji dolaze u Budvu, odlučili smo u skladu sa njihovom veličinom i visinom da upriličimo jedan ovakav turistički simbol grada Budve, nažalost. Nadamo se da će ovaj simbol, ovakav kakav je, ostati do 30. avgusta, i da ćemo poslije toga gledati simbole samo naše Budve i onoga po čemu je naš grad prepoznatljiv - mir, tolerancija, dobrosusjedski život, skladan život sa svima koji ovdje žive, bez obzira u kojoj su stranci. Ono što je sigurno, dok god je ovaj simbol ovdje, tog mira i suživota ne može biti”, kazala je Bajković,prenose Vijesti.

Privatno obezbjeđenje i jutros je spriječilo Carevića i Radovića da uđu u zgradu opštine.

Policija koja se takođe nalazi na vratima opštine,  pozvala je okupljene da se odmaknu dva metra i da se ne krše mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), jer time čine krivično djelo.

Policijski starješina Dejan Rakočević izdao je naređenje da se povuku dva metra.

 Odbornici su pozivali policiju da ukloni obezbjeđenje koje je po njima kriminalno angažovano.

Carević je kazao da policija brani kriminalce, a njemu brani da udje na radno mjesto.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.