Danilovgrad: Četvoro zaposlenih u Domu zdravlja ima koronavirus, 10 u samoizolaciji
Dom zdravlja Danilovgrad

Danilovgrad: Četvoro zaposlenih u Domu zdravlja ima koronavirus, 10 u samoizolaciji

Četvoro zaposlenih u danilovgradskom Domu zdravlja inficirano je koronavirusom, a njih 10 u samoizolaciji, zbog čega trijažni tim trenutno čine portir, medicinska sestra i ljekar.

To je “Vijestima” odgovorio vršilac dužnosti direktora te ustanove Dejan Mandić.

On je kazao i da su svi zaposleni još u martu, sa pojavom prvog slučaja infekcije u Crnoj Gori, prošli obuku, pa svi mogu biti angažovani na trijažnom punktu.

“Posao portira nije da dočekuje i ispituje pacijente, već da zajedno sa medicinskom sestrom mjeri tjelesnu temparaturu na ulazu u Dom zdravlja kako pacijentima tako i svim zaposlenima, da ukaže na obaveznu epidemiološku anketu i vrši propust pacijenata ka određenim službama, a najviše po pet, da često obilazi zgradu, održava red i kontroliše nošenje zaštitnih maski, držanje propisane distance i da o svemu obavještava ostale članove trijažnog tima i menadžment ustanove”, kazao je “Vijestima” Mandić.

Dodao je da Dom zdravlja nije nadležan za kontaktiranje kontakata pozitivno testiranih pacijenata, već je to nadležnost epidemiologa iz Instituta za javno zdravlje (IJZ): “Napominjemo da su sve aktivnosti koje preduzimamo u borbi protiv kovid-19 definisane Akcionim planom postupanja u Domu zdravlja Danilovgrad”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.