Crna Gora, Srbija i Sjeverna Makedonija ostale bez pozivnice za SP
Foto: Sport Klub

Crna Gora, Srbija i Sjeverna Makedonija ostale bez pozivnice za SP

Rukometaši Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije nisu dobili specijalnu pozivnicu od strane IHF-a za Svjetsko prvenstvo koje se u januaru igra u Egiptu. Razloga za slavlje imaju Poljska i Rusija.

Podsjećanja radi, baraž mečevi za plasman na planetarnu smotru su otkazani, pa je jedna od posljednjih nada bio IHF i specijalne pozivnice. Razloga za optimizam imali su Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija, ali rezultati ponovo nisu bili u prvom planu.

IHF je dodijelio specijalne pozivnice selekcijama Poljske i Rusije koje su zauzele 21. i 22. mjesto na prethodnom Evropskom prvenstvu. Bile su iza Crne Gore (18), Sjeverne Makedonije (15) i Srbije (20). Kratkih rukava su ostale i selekcije Švajcarske (16), Holandije (17).

Sada je ostala još jedna, ali veoma mala nada. Naime, ukoliko se zbog pandemije koronavirusa ne odigraju kvalifikacioni turniri (ili ako ne bude šest prijavljenih selekcija) u Sjevernoj Americi i Karibima, odnosno Južnoj i Centralnoj Americi. U tom slučaju bi se dodijelile još dvije specijalne pozivnice.

Učesnici Svjetskog prvenstva: Domaćin: Egipat; Branilac titule: Danska; Predstavnici Afrike: Alžir, Angola, Zelenortska Ostrva, DR Kongo, Maroko, Tunis; Predstavnici Azije: Bahrein, Japan, Katar, Južna Koreja; Predstavnici Evrope: Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugal, Španija, Slovenija, Švedska; Predstavnici Južne i Centralne Amerike: Argentina, Brazil i Urugvaj; Specijalne pozivnice: Poljska i Rusija.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.