Veliko interesovanje za beskamatne turističke kredite za ljetovanja u CG
Ilustracija

Veliko interesovanje za beskamatne turističke kredite za ljetovanja u CG

Zbog situacije sa koronavirusom, gosti na crnogorskom primorju uglavnom su domaći turisti. I banke su nedavno ponudile beskamatne turističke kredite.

HB beskamatni, turistički kredit, namijenjen klijentima Hipotekarne banke pa čak i onima koji to nisu, omogućava domaćim turistima da po povoljnijim uslovima provedu odmor u Crnoj Gori. Minimalan iznos kredita je 300 a maksimalan 3 000 eura, sa periodom otplate 10 mjeseci, bez kamate i dodatnih troškova, kažu iz Hipotekarne banke. Bilo na planini ili primorju, u opticaju su oko 104 hotela, gdje možete ljetovati.

"Nadamo se da će pomoći građanima da u ovim izazovnim vremenima, uspiju da isplaniraju svoj odmor, i da ćemo kroz te kredite dati doprinos nastavku privredne aktivnosti u Crnoj Gori. Interesovanje za turistički kredit je veliko, ali su ljudi  obazriviji zbog neizvjesne situacije sa korona virusom", naglašava direktorica Filijale Podgorica Tamara Braunović za Novu M.

Ističe da je proizvod bez ikakavih troškova, za korisnika kredita, nema kamate niti dodatnih troškova.

"Interesovanje je veliko, brojimo preko par hiljada posjeta našem sajtu, da klijenti zovu, da se informišu", kaže Braunović.

Građani Crne Gore različito komentarišu ovu ponudu.

Anketa pitanje: Da li biste koristili beskamatne kredite za ljetovanje u crnogorskim hotelima?

"Ne znam da li je to baš uvjerljivo da se sve to tako ne vraća, uvijek iskoči nešto, ne znam, nije mi primamljivo, ne bih željela da podignem."

"Mislim da je to stvarno prilika, prosječan građanin čak i malo što se kaže bolje stojeći, da ono baš provede ljeto.. Ko se toga sjetio svaka mu čast, sve čestitke,pohvale."

"Ne bih uzeo pare da bih pošao da ljetujem, da se kupam i zadužujem zbog toga, ako ne mogu ovako da pođem ne bih ni to radio."

"Definitivno fenomenalna stvar za sve one koji ne mogu da priušte sebi da odu na more od svojih zarađenih para, ako već može nešto da se uzme na kredit koji nema kamatu super."

To su neki od odgovora građana.

U Kotoru nema interesovanja domaćih turista za ljetovanje u hotelima, obzirom da se turizam u ovom primorskom gradu, oslanja na inostrane goste, iz Velike Britanije, SAD-a, Australije. Iz Turističke organitacije naglašavaju da ponuda beskamatnih kredita za sada nije ostvarila zapažene rezultate.

"Kotorski hoteli ne očekuju mnogo iako je većina prilagodila svoju ponudu i ako vjerujem da će do kraja sezone biti nekih interesovanja kroz ovu kampanju, međutim, zaista nema najavljenih rezervacija. Najveći broj ponuđača, i privatnog i hotelskog smještaja ove godine će dio kapaciteta zatvoriti", kaže Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor.

S druge strane, direktor hotelsko turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera, Radomir Mikan Zec, kaže da se zahvaljujući ovoj ponudi već osjećaju benefiti.

,"Ada Bojana ima skoro 40 % posjetilaca sa domaćeg tržišta, mislim da će to u ovoj pandemiji , da pomogne, da se ne uruši potpuno rezultat Ulcinjske rivijere. Imamo sa domaćeg tržišta oko 70 gostiju i mislim da ima gostiju koji su već korisnici tog kredita tako da očekujemo da će to da napravi dobar posao i Ulcinjskoj rivijeri i Hipotekarnoj banci", kazao je Zec.

Ponuda beskamatnih turističkih kredita aktivnost ima za cilj ublažavanje negativnih posljedica po turizam, usljed korona virusa, te je odličan primjer solidarnosti u ovom izazovnom vremenu za turističku privredu, zaključili su sagovornici Nove M.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.