Mještani u Bijeloj nezadovoljni radovima na kolektoru vrijednom 18 miliona eura
Foto: Radio Jadran

"Pitanje je dana kad će da se desi havarija"

Mještani u Bijeloj nezadovoljni radovima na kolektoru vrijednom 18 miliona eura

Dvadesetak mješatana Ulice Sloga u Bijeloj okupilo se jutros da iskažu protest zbog nezavršene sanacije i zamjene oštećenog dijela cijevi novog kolektora na šetalištu.

Iako je bilo najavljeno da će radovi, koji su počeli 15. juna, biti okončani prošlog petka, to se nije desilo. Zahtijevaju od lokalne uprave da se problem konačno riješi.

Kako je dio cijevi spljošten i oštećen, kanalizacija je počela da se izlijeva u more, neprijatan miris širi se oko raskopane rupe i cijevi, a okolni stanari strahuju i da bi obližnji parapeti mogli da se uruše. Gradilište je i dalje neobezbijeđeno, nebezbjedno za prolazak pješaka, a javne rasvjete nema u dužini od 200 m. Radovi su, ipak, nastavljeni juče, nakon 13 dana pauze, međutim odmah i obustavljeni, jer je navodno došlo do kvara na pumpama, priča jedan od ogorčenih žitelja, Miroslav Mijanović.

„Kraj radova se ne nazire, jer kažu da je veliki problem. Cijev je navodno duboko u trupu puta i voda ne može da se ispumpa. Put se odranja, strah nas je da se ne obruši okolni zid i kuća. Nije bilo ni firme koja je trebalo da obavlja nadzor, niko se iz lokalne uprave 25 dana nije pojavio, a svi su upućeni. Ne tražimo odgovore nego da se problem riješi“, navodi Mijanović.

Danas opet nema nikoga, kazali su mještani.

"Rupa je velika, kanalizacija smrdi, fekalije idu u more, gradilište je neobilježeno, kabal za javnu rasvjetu prekinut je u dužini od 200 m. Prije neku noć postavili su neku traku kao obilježje mjesto, koju je vjetar uklonio. Samo je pitanje dana kada će neko da upadne“, žale se oni.

Voljni su i da pomognu sve što je potrebno samo da se problem riješi, a dio šetališta vrati u prvobitno stanje.

"Moram pohvaliti DVD Bijela koji svaki dan dežuraju sa svojim pumpama, crpe neku vodu, a rješenje se ne vidi. Takođe, hvala gradskom Vodovodu i kanalizaciji koji su juče sa mehanizacijom došli da nam otčepe glavnu cijev, jer je kanalizacija smrdjela duž cijele obale i u ulici Sloge“, dodaje Mijanović.

bager

Foto: Radio Jadran

Direktorica Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Jelena Đaković, kaže da bi radovi trebalo da budu okončani u naredna dva dana – ukoliko opet ne dođe do komplikacija:

"Problem koji se javio je specifičnost terena i otežani uslovi rada koji zahtijevaju posebnu opremu i mehanizaciju, a za koje očigledno izvođač radova nije bio spreman kada je započeo zamjenu cjevovoda. Negodovanje mještana u potpunosti je opravdano, jer je i nama i investitoru u nekoliko navrata obećavano da će se radovi završiti mnogo ranije.

Izvođač radova je sada angažovao i dodatnu mehanizaciju i ljudstvo, ali zbog prirode radova i terena može se desiti da radovi potraju i duže od dva dana. Nadzor nad radovima obavlja Dahlem i njihovi inžinjeri su u obavezi da informišu investitora o progresu radova“, istakla je ona.

Kako god, sve predugo traje i ovo je samo još jedan u nizu primjera o loše vođenom i nekvalitetno izgrađenom, preko 18 miliona eura vrijednom, kolektoru.

Izvor: Radio Jadran

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.