Za 24 sata 21 intervencija vatrogasaca u PG: Više objekata bilo ugroženo, eksplozija,vatra zahvatila i groblje
Foto: Služba zaštite i spašavanja - Glavni grad

Za 24 sata 21 intervencija vatrogasaca u PG: Više objekata bilo ugroženo, eksplozija,vatra zahvatila i groblje

Od 16 časova juče pa do 16 časova danas pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica realizovali su ukupno 21 intervenciju.

Od ukupnog broja, 14 intervencija se odnosi na požare i to na sljedećim lokacijama: Zabjelo, Donji Kokoti, u blizini gradske deponije, Mataguži, u Ulici Moskovskoj, Vranjske njive, na Cijevni, u Bijelom Polju, u Ulici Marka Miljanova, na brdu Mihinja, Barutani, Maslinama i u naselju Stari aerodrom, saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja Podgorice.

Osim toga, u požarima na Starom aerodromu kod prodavnice Tehno max i u Maslinama došlo je do požara na motornim vozilima u kojima je načinjena materijalna šteta na istim.

"Najveći broj požara u toku navedenog perioda odnosi se na požare trave i niskog rastinja kao i požara divljih deponija i kontejnera", saopšteno je.

1076669626123429063496366866494090070829126o

Foto: Služba zaštite i spašavanja - Glavni grad 

Najveći požar u toku današnjeg dana nastao je na brdu Mihinja i taj požar je i dalje aktivan, a trenutno ne ugrožava objekte.

Pomoć su kako se navodi, pružili i zaposleni iz Direktorata za vanredne situacije koji su avionima gasili na pomenutoj lokaciji.

"Takođe, veliki požar nastao je u naselju Donji Kokoti u kojem je više objekata bilo ugroženo požarom, a požar je zahvatio mjesno groblje. Na toj lokaciji došlo je do eksplozije vjerovatno zaostale eksplozivne naprave u blizini vatrogasnog vozila, o čemu je obaviještena policija. U eksploziji nije bilo povrijeđenih", saopšteno je.

Takođe, kako kažu iz Službe u navedenom periodu prijavljena je jedna intervencija spasavanja lica, a ostale intervencije realizovane su kroz redovne aktivnosti iz nadležnosti službe, a tiču se redovnog obilazaka kritičnih lokacija i preventivnog osmatranja terena letilicom dron.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.