Nestali gradonačelnik Seula pronađen mrtav
Park Von-sun

Nestali gradonačelnik Seula pronađen mrtav

Gradonačelnik Seula Park Von-sun pronađen je mrtav, javili su danas južnokorejski mediji, nakon što je njegova kćerka prijavila da je nestao.

Južnokorejska novinska agencija "Jonhap" navodi da je tijelo Parka pronađeno na planini Bugak gdje je posljednji put detektovan signal njegovog mobilnog telefona.

Iz Parkovog kabineta je potvrđeno da se on nije pojavio na poslu iz nepoznatog razloga i da je otkazao sve zakazane obaveze.

Park, dugogodišnji aktivista i pravnik koji se bavi ljudskim pravima, izabran je za gradonačelnika Seula 2011. a u junu prošle godine mu je počeo treći, poslednji mandat.

On je član Demokratske stranke, a potencijalno je viđen za predsjedničkog kandidata za izbore 2022. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.