Uprava policije

Uhapšene dvije osobe: Osumnjičeni da su prodali ćerke i prinudili djecu na prosjačenje

Dvije osobe uhapšene su zbog trgovine ljudima, od kojih je jedan, kako se sumnja, svoju maloljetnu djecu od kojih najmlađe ima šest, a najstarije 16 godina, tjerao na prinudni rad, prosjačenje i sklapanje braka, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli iz UP-a tokom akcije “Arba” uhapšen je Z.K. (47) I S.H. (44).

Z.K. (47) je kako se sumnja izvršio četiri krivična djela trgovina ljudima.

“Krivično djelo izvršio je  na štetu svoje maloljetne djece L.K. (6), A.K. (8), D.K. (11), I. K. (13), M.K. (14), i R.K. (16). Prijavljeni Z.K. je, kako se sumnja, je u kontinuitetu, od 5. oktobra 2018. do 8. jula 2020. godine, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, koristio svoju maloljetnu djecu za prinudni rad i prosjačenje”, ističu iz UP-a.

Zatim, krivično djelo trgovina ljudima na štetu svoje maloljetne ćerke M.K., koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je silom ili prijetnjom, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti izvršio prodaju ovog lica u cilju sklapanja braka.

Zatim je svoju maloljetnu kćerku I.K., navodno silom prodao u cilju sklapanja braka.

“Te je, sumnja se, izvršio i krivično djelo trgovina ljudima na štetu svoje maloljetne ćerke A.K. na isti, gore opisani način, u cilju sklapanja braka”, kaže se u saopštenju.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su i S.H. (44) zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela trgovina ljudima.

“Krivično djelo trgovina ljudima na štetu maloljetne I.K. (13), koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je silom ili prijetnjom, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti izvršio kupovinu ovog lica u cilju sklapanja braka. Drugo krivično djelo trgovina ljudima koje se stavlja na teret S.H. izvršio je na štetu pastorke V.K. iz Podgorice”, naveli su iz UP-a. .

Prijavljeni je, kako se sumnja, u kontinuitetu, od 17. aprila 2019. do 8. jula 2020. godine, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti koristio V.K. za prinudni rad i prosjačenje.

“Kroz sprovedenu kriminalističku obradu obezbijeđeni su materijalni dokazi, te će osumnjičeni u zakonom predviđenom roku uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici”, kazali su iz policije, .

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica nastaviće sa proaktivno istražnim aktivnostima i saradnjom sa nadležnim tužilaštvom u cilju suzbijanja i sprječavanja ovih krivičnih djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.