Statua Melanije Tramp zapaljena u Sloveniji

Drvena statua američke prve dame Melanije Tramp u blizini njenog rodnog grada Sjevnice u Sloveniji zapaljena je, a nakon toga uklonjena.

Američki umjetnik Bred Dauni, koji je osmislio i naručio skulpturu, izjavio je da je ona zapaljena 4. jula na američki praznik Dan nezavisnosti. Dodao je da je sledećeg dana organizovao uklanjanje statue, prenosi BBC.

Policija navodi da je istraga u toku.

Statua Melanije Tramp u prirodnoj veličini podignuta je u julu prošle godine. Izradio ju je lokalni umjetnički drvodelja Ales Zupevc poznat kao Maksi, po Daunijevoj narudžbini.

Statua koja prikazuje prvu damu u plavoj haljini, sličnoj onoj koju je nosila na inauguraciji Donalda Trampa i sa rukom nalik drvenoj dasci podignutoj uvis, izazvala je pomješane reakcije nakon što je podignuta. Lokalni stanovnici, iako ponosni na najpoznatiji eksponat u gradu, uopšte nisu bili zadovoljni sličnošću statue sa Melanijom Tramp, nazivajući je "sramotom" i poredeći je sa Štrumfetom.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.