Vladika Grigorije: Ja sam za pune crkve zdravog naroda, a ne prazne crkve i pune i oronule bolnice

"Ja sam za pune crkve zdravog naroda, a ne prazne crkve i pune i oronule bolnice naroda koji se bori za život", poručio je vladika diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije (Durić) povodom saopštenja Srpske pravoslavne crkve (SPC) u kome je u utorak kritikovan zbog izjave beogradskom listu "Danas" koju je danas ponovio.

"Izjavu da su narodu, pored hramova, potrebne škole i bolnice, sam dao prije šest ili sedam godina, ali nisam primijetio da se tada neko potresao zbog tih riječi", rekao je vladika u poruci preko Tvitera, prenosi Beta.

"Novinarka ‘Danasa’ nastavio je on me je pozvala i zatražila komentar na temu davanja priloga i izgradnje hramova. Rekao sam da nemam poseban komentar, a i poznato je šta mislim o takvim stvarima. Govorio sam o tome dok sam bio episkop u Hercegovini", rekao je Grigorije.

"Otkud i zašto sad ovoliki jed (SPC), nije mi baš jasno. Sve što sam govorio na tu temu je dostupno svima. Nisam promijenio pristup tim pitanjima", poručio je on.

Eparhija Diseldorfska i njemačka objavila je danas video-snimak izjave vladike.

"Kao što sam i tada, 2013. godine, napisao, to kažem i sada: Zar bih ja mogao biti protiv gradnje Hrama Svetog Save ili bilo koje crkve? Obnovio sam, sa narodom, i izgradio novih preko stotinu hramova u Hercegovini. Međutim, to sada nije tema", rekao je Grigorije.

On je naglasio da su "danas tema bolest i bolnice, i na tu temu ću reći samo: Ja sam za pune crkve zdravog naroda, a ne prazne crkve i pune i oronule bolnice naroda koji se bori za život".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.