Ljekari u Sarajevu započeli štrajk: Zahtijevaju veće plate i potpisivanje kolektivnog ugovora
Ilustracija

"Ovo je potez očajnika"

Ljekari u Sarajevu započeli štrajk: Zahtijevaju veće plate i potpisivanje kolektivnog ugovora

Ljekari u Kantonu Sarajevo započeli su danas štrajk upozorenja zahtijevajući povećanje plata i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Zbog štrajka u gotovo svim medicinskim ustanovima stvorene su gužve.

U BiH su danas prijavljene ukupno, Republika Srpska i Federacija BiH, 244 novozaražene osobe, od toga samo u Sarajevu 45, prenosi Tanjug.

Iz Sindikata radnika u zdravstvu ranije su najavili da će tokom štrajka primati samo hitne slučajeve.

Predsjednik sindikata zdravstvenih radnika sarajevskog kantona Edo Selimić je, prenosi Hina, rekao da oni žele da problem što prije bude riješen.

Dodao je, međutim, da ne žele dodatno da pregovaraju sa kantonalnom vladom, već da očekuju da se vlada izjasni o njihovom zahtjevu za povećanje koeficijenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.