Darmanović sa Pasarelijem

Darmanović sa Pasarelijem

"Crna Gora ima jednostavan i fleksibilan izborni sistem i izbori su uvijek kompetitivni

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović imao je danas sastanak sa Đanlukom Pasarelijem, šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO), koja će nadgledati parlamentarne izbore raspisane za 30. avgust.

Ministar je izrazio zadovoljstvo interesovanjem ENEMO mreže da posmatra crnogorske izbore i saopštio da će Ministarstvo vanjskih poslova dati podršku ENEMO timu u cilju uspješnog sprovođenja njihove misije.

Šef crnogorske diplomatije je saopštio da Crna Gora ima jednostavan i fleksibilan izborni sistem i da su izbori uvijek kompetitivni. Upoznao je sagovornika sa reformama izbornog zakonodavstva, primarno sa profesionalizacijom Državne izborne komisije kao centralnog tijela izbornog procesa. Kazao je da time Crna Gora ispunjava ciljeve u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, koja je glavna strateška destinacija Crne Gore.

Pasareli je zahvalio ministru na dobrodošlici i kazao da njegova mreža planira da zadrži bazu u Crnoj Gori. Rekao je da ENEMO mreža broji članove iz raznih zemalja svijeta i da su ovo prvi izbori koje posmatraju u Crnoj Gori. Izrazio je uvjerenje da će njegova misija biti uspješna i da će naići na punu podršku Vlade Crne Gore.

Šef crnogorske diplomatije je na kraju sastanka predao Pasareliju akreditacije za njegov tim za posmatranje narednih parlamentarnih izbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.