Vukić: Vlast ne mari za građanina, već za mandat
Vukić

Vukić: Vlast ne mari za građanina, već za mandat

"Danas će tzv.Vladino NK tijelo da utvrdi preporuku i donese mjeru da li će se ili neće održati parlamentarni izbori koje je predsjednik države zakazao za 30. avgust. Dakle, da li će biti izbora po pravilima NKT a ne po Zakonu o izboru odbornika i poslanika", saopštio je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG.

Ističe da je poznato da u institucijama "imamo vd stanje".

"Poseban problem kada su u pitanju  zakazani izbori, predstavlja činjenica da Ustavni sud koji trenutno nema predsjednika, odlučuje kao vrhovni organ o žalbama u izbornom postuku.

Ukoliko tokom izbornog procesa DIK dobije prigovor, postavlja se pitanje da li treba da primjenjuje mjere NKT  ili Zakon o izboru odbornika i poslanika. Takođe, ćutanje institucija sistema na neustavno raspisane izbore u Crnoj Gori, još  je jedan  u nizu razloga koji dovodi u sumnju izborni process. Da se ne pominju afere “Snimak”, “Koverta” i “Spisak” koje još nemaju pravni epilog, jer vlast hoće da ih pošalje u zaborav,

Sa druge strane, valja se podsjetiti da je predsjednik države  svojevremeno odložio izbore u Tivtu zakazane za 5. april i u obrazloženju naveo da će se održati u roku od 90 dana  od prestanka epidemije korona virusa. Iste je zakazao za 30. avgust zajedno sa parlamentarnim i to 20. juna kada je donio novu odluku, iako se zna da je epidemija bila u mnogo većoj eskalaciji nego 20. marta. Poređenja radi, 20. marta je u Crnoj Gori bilo 10 zaraženih korona virusom, a danas ih je 60 puta veći broj", kazao je Vukić.

Dodaje da se može zaključiti da vlast u Crnoj Gori ne mari mnogo za čovjeka- građanina.

"Već je isključivo briga za poslanički i odbornički mandat. Vlast ne interesuje život svakog svog građanina, već je interesuje novac. Nije bitno zdravlje ljudi, već moć koju bi još jednom da probaju da osvoje preko osiromašenih i obespravljenih građana.

Vrijeme je da se to promijeni. Vrijeme je da se zaustavi ova odnarođena vlast u svojim crnim namjerama jer život je u pitanju. A on nema cijenu. Ni po mjerama NKT ni po zakonima Vlade", kazao je Vukić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.