Poslije godinu dana

Mađarska košarkašica pobijedila leukemiju, vraća se na teren

Jedna od ljepših košarkaških priča ove godine dolazi nam iz Mađarske.

Mađarska košarkašice Livia Gereben vraća se na teren, prenosi Sportklub.rs

Djevojka koja je za svoju zemlju nastupila na brojnim takmičenjima u mlađim kategorijama, uključujući tu i 3x3 scenu, ali i Evropsko prvenstvo za žene i koja je zabilježila neke sjajne partije za svoj klub Seksard razboljela se početkom 2019. kada je dijagnostifikovano da ima leukemiju.

Kada je dobila loše vijesti još je bila tinejdžerka. Proteklih 12 mjeseci imala je više intenzivnih tretmana uključujući i presađivanje koštane srži.

I baš zbog toga su svi bili oduševljeni kada se pojavila na okupljanju reprezentacije prije nekoliko dana. Iako još uvijek mora da se pridržava striktnih mjera koje joj preporučuju ljekari, svi su bili presrećni što ponovo trenrira.

"Osjećam se kao da sam došla kući. Bila sam toliko uzbuđena da skoro nisam ni spavala. Veoma sam se radovala što ću ponovo vidjeti saigračice jer ove godine skoro nikoga od njih nisam vidjela", rekla je Gereben.

Mlada košarkašica vratiće se i igranju na klupskom nivou jer je sa klubom koji ju je podržavao sve vrijeme liječenja potpisala novi ugovor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.