Poruka iz BG koja je postala viral: "Ćale, ovo je za tebe jer si umro, a nije bilo respiratora"(VIDEO)

Nekoliko hiljada građana protestovalo je sinoć u Beogradu nakon obraćanja Aleksandra Vučića da će u Beogradu uvesti policijski čas tokom vikenda. U moru jezivih, potresnih i teških prizora jedan je ipak isplivao kao potencijalni simbol i rečenica koja će se dugo prepričavati, a ona glasi: "Ćale, ovo je za tebe".

Naime, tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije, u program TV N1 “upao” je jedan od demonstranata i poslao snažnu poruku u kameru koja je istog trenutka postala viral na svim društvenim mrežama.

“Suzavac, bojeva municija, pendreci, na goloruku omladinu. Ćale ovo je za tebe. Umro si, a nije bilo respiratora. Mnogo te volim, ovo je za tebe i za mog sina koji se rodio skoro”, rekao je mladić.

Reporterka N1 ga je pitala od čega je preminuo njegov otac, a mladić je odgovorio:

“Još uvijek nisam dobio potvrdu. Nisam dobio testove da je umro od korone. U zemunskoj bolnici nije bilo respiratora, a na sva usta su pričali da poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene”, rekao je on.

Kako prenosi Nedeljnik, mladić koji je svojim emotivnim istupom ganuo gledaoce TV N1 zove se Petar Đurić, sin je poznatog umjetnika Ljubiše Đurića, koji je preminuo od korone, a na društvenim mrežama je posljednjih nedelja pisao o svojoj situaciji.

“Svog oca ne mogu da vratim, ali istina mora da se zna.Prošla su 3 dana od kad sam sahranio svoga oca, Ljubišu Đurića akademskog slikara i Magistra umjetnosti. Ne mogu da se otmem utisku da sam ga tako lako izgubio sve zbog nemara,nebrige i javasluka u zdravstvu države”, napisao je na svom Fejsbuk nalogu Petar Đurić 18. aprila.

Objasno je cio proces liječenja, pisao je o tome da su njegovog oca u bolnicu primili tek kada je dobio upalu pluća, da nije bilo respiratora i da je bilo već, nažalost, prekasno.

Istakao je da i da je oca sahranio sam, jer su majka i sestra blokirane u inostranstvu.

“Savjetujem ljudima da svoje bližnje ne prepuštaju bezrezervno u ruke nesposobnim ljekarima i da ne vjeruju kao što sam ja naivno vjerovao da ljekari i vlast daju sve od sebe da pomognu bolesnima”.

Noizz

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.