Amerika se povukla iz Svjetske zdravstvene organizacije
Donald Tramp

Amerika se povukla iz Svjetske zdravstvene organizacije

Sjedinjene Američke Države zvanično su se povukle iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), potvrdio je visoki zvaničnik administracije, prekinuvši vezu s SZO usred pandemije korona virusa, prenosi CNN.

Povlačenje SAD na snazi je od ponedjeljka i podneseno je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, saopštio je zvaničnik u utorak.

Senator Robert Menendez, objavio je vijest na Tviteru uz komentar da nije dovoljno nazvati nazvati Trampov odgovor na pandemiju haotičnim.

"Kongres je primio obavještenje da je predsjednik SAD zvanično povukao Sjedinjene Američke Države iz Svjetske zdravstvene organizacije usred pandemije. Nazvati Trampov odgovor na pandemiju kovida 19 haotičnim i nekoherantnim, nije dovoljno. To neće zaštititi američke živote ili interese - to Amerikance ostavlja bolesnim, a Ameriku samu", napisao je demokrata Menendez.

Izvor koji je kratko prokomentarisao pismo koje je adresirano na UN rekao je CNN-u da je pismo vrlo kratko, da sadrži tri rečenice i potvrdio da će pokrenuti jednogodišnje povlačenje, ali upozorio da ne može da potvrdi da je to konačna verzija.

Donald Tramp je prvobitno najavio namjeru o povlačenju iz SZO u maju ove godine i konzistentno je optuživao SZO da pomaže Kini u prikrivanju porijekla virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.