Kineska NVO donirala 35 respiratora Crnoj Gori
Ilustracija

Kineska NVO donirala 35 respiratora Crnoj Gori

Alumni asocijacija bivših studenata Kinesko-evropske škole međunarodnog poslovanja donirala je 35 respiratora crnogorskoj Ambasadi u Kini, saopštila je kineska novinarka Yu Xi.

Ona je kazala da je ta nevladina organizacija (NVO), čije se glavno sjedište nalazi u Šangaju, na taj način pružila podršku kineskih prijatelja crnogorskoj borbi protiv epidemije bolesti COVID-19.

"Donacija je realizovana u okviru projekta “Borba protiv pandemije - Kinesko-evropskog spasilačkog programa” (Fighting the Epidemic-China-Europe International Outbreak Rescue) pod Beijing Chunmiao dobrotvornom fondacijom, a Alumni asocijacija CEIBS je pokretač i donator donacije" kazala je Yu Xi koja izvještava za agenciju MINA iz Pekinga.

Prema informaciji na portalu CEIBS, Škola je osnovana 1994. godine u saradnji kineske Vlade i Evropske unije, i nalazi se u Shanghai Jiaotong Univerzitetu, a trenutno ta Asocijacija ima više od 24 hiljade članova.

Yu Xi je podjsetila da su prethodnih mjeseci kineske institucije, kompanije i građani donirali veliki broj medicinske opreme Crnoj Gori.

"U Luku Bar nedavno je dopremljeno deset tona dezinfekcijskih sredstava od donacije privatne kompanije iz kineske provincije Shandong, dok je troškove transporta brodom od kineske luke Qingdao do Luke Bar, platila kompanija CRBC, glavni izvođač prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare“, navela je Yu Xi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.