Islamska zajednica duguje za porez 3,15 miliona, MCP dva
Miomir M. Mugoša

Mugoša saopštio na sjednici Odbora za ekonomiju

Islamska zajednica duguje za porez 3,15 miliona, MCP dva

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša kazao je danas na sjednici Odbora za ekonomiju da očekuje da za desetak dana naplati 22 miliona eura poreza od firmi elektronske trgovine vezano za Atlas banku u stečaju.

On je objasnio da se to odnosi na period od 2014. do 2017.

Mugoša je na kontrolnom saslušanju o naplati poreskog duga saopštio i da je u toku kontrola ovih firmi za 2018. godinu koja bi trebalo da bude završena za dva mjeseca.

"Očekujemo da naplatimo još deset miliona eura od ovih firmi", rekao je Mugoša.

On je podsjetio da se u ovaj slučaj umiješalo tužilaštvo i ranije blokiralo 63 miliona eura. 

Mugoša je kazao da vjerske zajednice u Crnoj Gori duguju za poreze. 

"Mešihat Islamske zajednice 3,15 milliona,  Mitropolija crnogorsko-primorska 2,09 milliona, Katolički župni ured 103 hiljade, Crnogorska pravoslavna crkva 547 eura, Rimokatolička crkva u Podgorici 36.000 eura", objasnio je Mugoša. 

On je dodao i da je kotorska Biskupija na bijeloj listi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.